Pieni miete No Limit HEsta. Kyseessä on hieno ja jalo peli, jonka oppiminen vie vain hetken, mutta jonka hanskaaminen vie eliniän. Eli aina on uutta opittavaa ja tämä tietysti tekee pelistä niin mielenkiintoisen.

Esimerkkinä tilanne eiliseltä. Jaossa käteeni Qs Jd ja koska pöytä kiersi positiooni limppaillen niin tietysti korotin hieman pottia. Tämä karsi useimmat, vain kaksi lisäkseni jäi katsomaan floppia.
Floppi 8d 9c Ts eli täysin tuurilla olin juuri flopannut suoran. Sitten tilanne menikin mielenkiintoiseksi.
Ensimmäinen kaveri chekkasi, joten hän luultavimmin missasi flopin. Seuraava kaveri korotti potillisen verran. Hän ei todellakaan missannut floppia vaan jotain osui. Sitä kuitenkaan liikaa tuumimatta korotin itse tuplaamalla. Tämä oli liikaa ensimmäiselle kaverille ja hän foldasi. Toinen kaveri ei kuitenkaan luovuttanut ja todella pitkän harkinnan jälkeen meni all-in eli kaikki hilut keskelle. Tässä vaiheessakaan en kauhean kauan miettinyt sillä juuri tuolla hetkellä käsissäni oli paras mahdollinen käsi. Siis aika selvääkin selvempi maksu.
Turn toi mukanaan Qh (jolloin mielessäni vilahti että kaveri tietysti saattoi olla aivan lagi ja oli pistänyt kaikki peliin käsissään KJ) ja River 5d.
Kortit esille ja kävi ilmi ettei hänellä nyt sentään KJ ollut vaan TT taskupari. Eli epäonnekseen hän oli flopannut setin ja vielä kärkisellaisen (josta todella vaikea päästä irti) samaan aikaan kun minä olin hannuhanheillut itselleni suoran.
Tässäkään tilanteessa kukaan ei oikeastaan pelannut väärin kovin paljoa, tosin hän olisi ehkä saattanut tehdä hieman pienemmän korotuksen all-innin sijaan, mutta kuten sanottua flopatusta kärkisetistä on vaikea päästä eroon.

Tuollaisen käden vastapainoksi näkeekin sitten useasti kuinka mennään all-in varsin kyseenalaisilla käsillä esim. kahdella parilla silloin kun pöytä on pariutunut/paljon samaa maata pöydässä. Tosin mitäpä tässä valittamaan, sillä jonkunhan on hävittävä jos loput aikoo tehdä voittoa pelaamalla. Niin se vain menee.

Jakauma on jotakuinkin 60/40 sen perusteella mitä Poker Tracker näyttää reilun 230 000 käden perusteella. Nuo 60% pelaajista siis häviävät rahaa loppujen 40% kukkaroihin. Niin se vain menee.

Kyseessä on kuitenkin taitolaji, ei niinkään tuuripeli. Niinpä niiden jotka kuuluvat tuohon 60%:n ei tarvitse vaipua epätoivoon, vaan opiskella lajia, lukea kirjoja, katsoa telkkua, selata foorumeita, kysellä neuvoja ja ennen kaikkea pelata niin paljon kuin pystyy. Jos kehittyminen on mahdollista niin kehitystä tapahtuu, se on aivan varmaa.